Kedves Gyerekek, kedves Szülők!

Szeretettel várunk a Rózsadombi Túrakör harmadik kirándulására 2023. május 21-én, vasárnap. A tavaszi túránkon a Pilisbe, a Klastrom-szirtekre látogatunk el.
Rózsadombi Túrakör 3. kirándulás (2023. május 21. vasárnap)
Tavaszi kirándulás a Pilisben: Klastrom-szirtek, Kémény-szikla, Ariadne-barlangrendszer bejárati részei
Találkozó: délelőtt 10 óra
Kesztölc – Klastrompuszta (Kémény utca – Szent Kereszt pálos kolostorrom parkoló). Mivel a helyszín tömegközlekedéssel nehezebben megközelíthető, javasoljuk, hogy autóval (közösen megszervezett telekocsikkal) menjünk a helyszínre.
Klastrompusztáról, a találkozópontról utunk első részében szintben sétálunk aKlastrom-szirtek alatt. A turistaúton aránylag meredeken vezet fel a sziklaszirtekre, majd annak felső részén halad tovább. Út közben kisétálunk a Kémény-sziklához, melynek kilátópontjáról az elénk terülő panorámában gyönyörködünk. Tovább haladva az erdei úton, fokozatosan leereszkedünk a Klastrom-szirtek oldalába, ahol megtekintjük az Ariadne-barlangrendszer tagjainak bejárati szakaszait: a Leány-barlang, Legény-barlang, Ősi-barlang és Vacska-barlang látványos nyílásait, ahol
ősmaradványokat is felfedezhetünk. Érdemes lámpát hozni, melynek segítségével a bejárati zóna nyitott részeiben az érdeklődők körülnézhetnek. Utunk további része lankás erdei ösvényen vezet vissza Klastrompusztára, ahol megtekinthetjük a pálos kolostorromot is.
A túra hossza: 4,1 km
A túra időtartama: kb. 2,5-3 óra
Szintkülönbség: kb. 300 méter fel és le
A részvételhez regisztráció szükséges az alábbi e-mail címen: rozsadombi.turakor@gmail.com

A Rózsadombi Általános Iskola tantestületének túraszervezői