162 iskola vehetett át Ökoiskola címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Agrárminisztérium rendezvényén, 2022. március 26-án. Az ünnepélyes díjátadónak a Gyermekek Háza Alternatív Általános Iskola és Gimnázium adott otthont.

Az eseményen Pálfi Erika, az EMMI Köznevelési Tartalomfejlesztési Főosztályának vezetője és Indri Dániel Janisz, az Oktatási Hivatal Pedagógiai Kiadványok Osztályának vezetője köszöntötte a résztvevőket. Bevezetőjükben elmondták, hogy Ökoiskola címmel azokat a köznevelési intézményeket ismeri el Magyarország Kormánya, amelyek pedagógiai programjukban deklaráltan, rendszerszinten, a mindennapos nevelés-oktatás, valamint az iskola működtetésének szerves részeként foglalkoznak az egészség- és környezettudatosság témájával, és kiemelten kezelik a fenntarthatóságra nevelés ügyét. A fenntarthatóság értékeit a pedagógusok személyes példamutatásával és az intézmény környezetbarát működtetésével közvetítik a tanulóknak – aktív közreműködésre, cselekvésre bátorítva őket. Az ökoiskoláknak ezáltal kiemelten fontos szerepük van a Kárpát-medence természeti és épített környezeti értékeinek a megőrzésében.

A Rózsadombi Általános Iskola második alkalommal vehette át az ÖKO-iskola címet, amelyet három tanéven keresztül viselhet.

Fieder Ildikó, az Agrárminisztérium Környezetfejlesztési és -stratégiai Főosztályának vezetője nyújtotta át az oklevelet Adamcsik Norbert intézményvezetőnek a a díjátadó ünnepségen.